Alocasia Snoeien

Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Dit is trouwens een compleet normale gang van zaken.


Alocasia Zebrina Plants Indoor Plants House Plants

Nee in verloop van tijd worden oudere bladeren minder mooi deze kunnen weggeknipt worden.

Alocasia snoeien. Bij appelen en peren gebeurt de traditionele snoei uiteraard in de winter terwijl pruimen en kersen in de zomer worden gesnoeid. Half zonnige of schaduwachtige plek. Dit zorgt voor mooie groene bladeren.

Verder vindt de Alocasia zebrina het heerlijk om een maal per week besproeid te worden. Knip de lelijke bladeren weg. Bladeren die beginnen af te sterven kun je wegsnoeien.

Om de 2 jaar verpotten januari of februari Snoeien. Hoe snoei je een Alocasia. Zo voorkom je ook spint een ziekte waar Alocasias last van kunnen krijgen.

Dit kan tot gevolg hebben dat de bladeren gaan hangen. Bijvoorbeeld wanneer er een blad is afgestorven. Als je plant netjes omhoog groeit weet je dat je de juiste standplaats hebt.

Overdag minimaal 17C en s nachts 13C. Dit stukje stengel zal nu verdorren en kun je later gewoon van de plant aftrekken. Lauwwarm water waardeert ie veel meer.

Je kunt alleen lelijke of verdorde bladeren wegknippen. Je mag de bruin geworden bladeren van de Olifantsoor ook zelf afknippen. Zeker bij een lage luchtvochtigheid is het verstandig om enkele malen per week te sproeien.

Verpotten tips Snoeien en Bloemen De Alocasia heeft de bijzondere eigenschap dat hij heel vaak zijn. Je Alocasia zal als het goed is af en toe een nieuw blad. Heb je een olifantsoor die wel een stam vormt dan zijn er wat meer mogelijkheden en aandachtspunten.

Een wekelijkse sproeibeurt of een zomerse douche in een regenbui vind de Alocasia Zebrina ook heel fijn. Dit zal gebeuren bij de onderste bladeren en die zullen op dat moment bruin kleuren. Lees meer Vruchtbomen en -struiken in de tuin.

Een eenvoudige oplossing om dit reiken te voorkomen is om de Alocasia Zebrina een kwartslag te draaien als je ziet dat deze teveel n kant op groeit. Spint houdt niet van vochtig. Moet je een Alocasia snoeien.

Oude bladeren worden bruin en vallen vanzelf af. Ja om de luchtvochtigheid te verhogen. De Alocasia vernieuwt regelmatig zelf zijn bladeren.

Je kunt het beste in januari of februari verpotten zodat de Alocasia snel kan wennen aan zijn nieuwe plek voordat hij aan zijn groeifase in de lente begint. Zoals je misschien al zou verwachten is deze variatie anders dan de hierboven genoemde soorten omdat de bladeren een rozerood gloed hebben. Eens per week de plant lekker besproeien met fijne nevel uit je plantenspuit helpt ook om je Alocasia te beschermen tegen droogte.

Alocasia Cuprea Red Secret De laatste soort Alocasia op deze lijst is de Red Secret. n keer per week water geven en besproeien. Wanneer je de plant te weinig of teveel water geeft zul je dit snel genoeg merken aan de bladeren.

Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. Er is een soort met spikkels op de stengels een exemplaar met golvend lang en gekleurd blad en een compacte voor wie niet zoveel ruimte heeft maar toch een stukje Azi in huis wil. Pokon vloeibare plantenvoeding voorjaar Verpotten.

De Alocasia Giant Taro groeien tot wel 150 centimeter hoog en kunnen dezelfde breedte bereiken. Een Alocasia maakt nieuw blad aan dat steeds groter is dan het vorige. Uiteindelijk stoot de plant de oudere kleinere bladeren af.

In de winter staat de Alocasia zebrina in ruststand en dan mag ze minder water. Het snoeien van een Alocasia. Nu zijn tradities er of om in ere te houden of om te breken en in dit geval kies ik voor optie twee en overweeg ik de appel- en perenbomen in de zomer te snoeien.

Het water eerder lauw dan koud ook dit heeft weer te maken met de roots letterlijk van de plant. Bij teveel of te weinig water zie je dat hij zijn bladeren gauw zal laten hangen. Je kunt deze oude bladeren van de olifantsoor plant snoeien door ze ongeveer 4 cm van de basis af te snijden.

Overdrijf hier niet mee want een te natte grond zorgt er dan weer voor dat de wortels kunnen gaan rotten. Alocasia onderhouden Verkleurde bladeren. Bij alocasias die geen stam vormen zie voor meer informatie het kopje Soorten eerder in dit artikel is snoeien niet mogelijk.

Deze sierlijke plant heet in het Latijn alocasia en valt op door de grote hartvormige bladeren met schitterende nerven en tekeningen. Het blad kan tot 20 tot 90 cm lang zijn. De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien.

Snoeien De Alocasia zebrina staat erom bekend dat ze regelmatig haar bladeren vernieuwt. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen.

Op dezelfde plek zal vervolgens een nieuw blad gaan groeien. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten. Je kunt het proces overigens wel een handje helpen.

Oude bruine bladeren snoeien. Ook zullen de bladeren dan gele of bruine randjes krijgen. In principe hoef je je Skeletplant natuurlijk niet te snoeien maar het kan zijn dat het toch nodig is.

Geef je de plant teveel of juist te weinig water dan zie je dat aan de hangende bladeren of de gele of bruine randjes aan het blad. De Alocasia is een plant die zelf zijn oude blad afstoot. Deze kunnen gaan hangen.

Moet je een Alocasia sproeien. De Alocasia is een vrij gevoelige plant dus geef hem liever geen koud kraanwater. Geef de Alocasia regelmatig een klein beetje water en besproei de plant af en toe.

Op het moment dat er bruine plekken op jonge bladeren ontstaan betekent dit overigens. Deze groeiwijze zorgt ervoor de plant zichzelf snoeit. Snoeiknip het Alocasiablad enkele centimeters boven de grond af.


Epipremnum Pinnatum Happy Leaf Manjula 1 Epipremnum Pinnatum Plants Plants Uk


Alocasia Portadora Olifantenoor Kamerplanten Planten Bladplanten


Philodendron Shangri La P14 Cm H35 Cm Philodendron Home Garden Plants Garden Plants


Pin Op Plants


Alocasia Polly Kamerplanten Weinig Licht Planten Planten


Skeletplant Verzorging Planten Snoeien En Stekken Van Alocasia Amazonica Tallsay Com Planten Bladplanten Stekken


5x Verzorgingstips Voor De Alocasia Zebrina One Hand In My Pocket Planten Kweken Ideeen Voor Planten Vetplanten Kweken


Pin Auf Huis Pimpen


Peperomia Prostrata Peperomia Plant Plants Asparagus Fern


Wie Weleens In Onze Winkel Is Geweest Weet Dat Wij Gek Zijn Op Groen Dit Is De Alocasia Daarom Verkopen We Ook Allerlei Mooie Potten En Plants Flowers Decor


Begonia Maculata Angel Wings Nbsp Belonging To The Cane Varieties In The Begonia Family This Begonia Maculata Begonia Plant Leaves


Pin Op Garden


Resultats De La Recherche Purple Garden Flora Flowers Fragrant Garden


Skeletplant Verzorging Planten Snoeien En Stekken Van Alocasia Amazonica Tallsay Com Planten Bladplanten Tuinplanten


Araceae Colocasia Plants Houseplants


Philodendron Red Emerald Variegata By Cottoncandystories Marbled Variegated


Alles Over Alocasia Zebrina Olifantsoor Achtergrondinformatie De Perfecte Standplaats Water Geven Snoeien Voedin In 2021 Tropische Planten Planten Kamerplanten


Alocasia Stingray Lichte Standplaats Maar Niet Direct In De Zon Licht Vochtig Houden Maar Geen Natte Voeten 1x In De 2 Wek Planten Tuinplanten Tuinontwerp


Video Vetplanten Snoeien Vetplanten Planten Verplanten

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel